Murstensforme

Loppefund - et bæredygtigt intiativHer kan du købe de populære murstensforme. Timberly forhandler kun originale træforme, da vi går ind for genbrug – det vil sige, at de murstensforme du finder på denne side er hundrede procent originale og autentiske.

Filtrering

Viser et enkelt resultat

  • -27%

    , , ,

    109,00 kr. Tilføj til kurv
Filtrering

Viser et enkelt resultat

Originale murstensforme til dit hjem

Hos Timberly har vi udvalgt murstensforme fra blandt andet mærket Sjælsø Nordic, da vi mener, at de har nogle af de fineste eksemplarer da de er autentiske. Murstensformene er længe uddøde i Danmark, men de originale murstensforme her på siden, er blevet anvendt i byggeriet i Indien i mange år.

Murstensindustrien i Indien kan dateres tilbage til 6000 f.Kr., og de er siden da blevet anvendt i byggeprocesser i Indien, men også her er industrialiseringen begyndt at gøre sit indtog, og træformene bliver ikke brugt lige så hyppigt.

Fremgangsmetoden på håndstrøgne murstene, går ud på at den forberedte ler fyldes i træformene, hvor den bliver presset og rystet ned i formen, hvorefter murstenen bliver vendes ud af formen og bliver lagt til tørre i solen.

Murstensformens oprindelse

Murstenen er blevet anvendt i Mellemøsten længe før vores tidsregning, og man så dem først som soltørrede sten og senere hen som brændte sten. I Europa er teknikken med brændte mursten kendt fra romertiden, og i Danmark fra ca. 1160. Fra ca. 1200 bliver murstensformen introduceret med standardiserede mål. Herefter opstår murstensformen i træ, som med forskellige udskiftelige indsatse, gør det muligt at brænde sten til mere komplekse opgaver, såsom søjler, pilastre eller til udsmykkede gesimser. Brænding af ler så man også meget tidligere, men fordi murstenen skal brændes ved meget højere temperaturer, end f.eks. en skål, kunne det ikke lade sig gøre at producere mursten i første omgang.

De små producenter havde deres eget stempel i bunden på træformen, og på den måde vidste man hvor murstenen stammede fra. Hvis du skulle være i tvivl om din murstensform er original, kan du tjekke bunden efter om der skulle være tegn på et stempel.

Alle forme bærer præg af patina, som giver dem et flot autentisk vintagelook. Nogle forme vil også fremstå med rester af maling, revner i træet eller mangle metalbånd. Dette opstår da murstensformene er unika.

Oplagt som juledekoration – adventskrans og kalenderlys med mere

Julen er hjerternes tid, og det er også tiden til hygge, julestemning, levende lys, julemad og juledekorationer. Murstensformene har mange anvendelsesmuligheder, og de er også nemme at bruge i juletiden. Formene er oplagte at bruge til at lave en smuk personlig dekoration, som kan pynte både udenfor og indenfor. Derudover har blandt andet Sjælsø Nordic også upcyclet nogle af de smukke forme, således at de er udstyret med stager, som både passer til tykke og tynde lys. Her er det nemt at lave din adventskrans, hvor du frit kan vælge farver og materialer til dekorationen i murstensformen, og så tilføje dine yndlings stearinlys. Når højtiden er ovre, og du ikke længere har behov for en adventskrans, kan lyseholderne nemt fjernes.

Og hvis du ikke er til hjemmelavede dekorationer, så kan formen også nemt fyldes med julens godterier og clementiner.

Kun fantasien sætter grænser

Der er nærmest ikke de rum i hjemmet eller i haven, hvor disse træforme til mursten ikke vil pynte.

Som hylder og reol

Murstensforme som reol og hyldeDe originale murstensforme står selvfølgelig skarpt med deres patina look, men det har altid været et hit at upcycle og give gamle sager nyt liv. Det vil Timberly også gerne slå et slag for! Formene har nemlig et væld af anvendelsesmuligheder, og de er nemme at give nyt liv i form af nye funktioner. Derfor tilbyder vi murstensforme, som kan hænges op som hylder, med dobbelte murstensforme, og som kan sættes sammen til reoler. Som en ekstra detalje, kan formene også købes med læderhåndtag, hvilket giver formen nyt liv som en bakke. Med upcycling kan du nemmere inddrage formene i et hvilket som helst rum, og med et helt unikt design der passer til din personlige stil.

I køkkenet til praktisk opbevaring

Et af de mest populære steder at anvende murstensformen er i køkkenet, og det forstår vi godt! Med formens smukke rå ydre giver det virkelig en lækker æstetisk stemning til f.eks. et højglanskøkken der ellers har meget glatte overflader. Du kan bruge formen på køkkenbordet til dine olier og krydderier, men du kan også bruge den til at opbevare køkkenbøger, så de bliver smukt udstillet. Det unikke udseende og de smukke unika detaljer i farverne og strukturen giver muligheden for, at indrette dit køkken med din helt egen personlige stil. Det er vigtigt at påpege, at hvis murstensformen står særligt tæt på f.eks. håndvasken, at der vil kunne forekomme fugt- og fedtpletter på formene.

I stuen som flot pynt

Har du brug for en helt særlig opbevaringsløsning? Eller trænger du til at finde et element til din indretning, som giver stemning af historie og kultur? Så er murstensformen det helt rigtig for dig! Stuen har altid været et rum, hvor vi opholder os meget. Her skal der være plads til afslapning og gode samtaler. Derfor er stuen også et rum der bliver indrettet meget personligt, og gerne fyldt med brugskunst, træfigurer, nipsting, bøger og billeder. Murstensformene kan i stuen blive din opbevaring til både bøger og brugskunst, men de kan også blive endnu en form for brugskunst, hvis du udnytter dem som dekorationer. Deres rummelighed giver ikke blot anledning til at opbevare ting i dem, men det er også en mulighed for at skabe kreative dekorationer, som passer perfekt ind i din egen private stue.

I orangeriet, udestuen og drivhuset

I orangeriet, udestuen og drivhuset er det oplagt at inddrage rummene som hyggekroge, og steder hvor der skal være plads til at slappe af med en kop varm the og kaffe. De nyeste trends viser, hvordan vi inddrager træelementer, såsom bambus, i møblerne for at give den helt rigtige varme stemning. Træmøblerne fyldes med bløde og smukke tekstiler i form af puder og plaider, som giver rummet en blød og hjemlig stemning. Her vil det også være oplagt at inddrage murstensformen pga. dens mange muligheder. I drivhuset kan murstensformen både bruges som opbevaring til haveredskaber og til havefrø, men den kan også bruges som dekoration. I orangeriet og udestuen er det ligeså en rigtig god idé at udfolde sine kreative evner, og lave en smuk, måske evigheds-, dekoration, som kan pynte i rummet. Her vil vi også anbefale Sjælsøs murstensform med lysestager, for selvom det måske ikke er advent, så er hyggen fra et stearinlys altid dejligt en mørk aften.

Blomsterdekorationer

Hos Timberly opfordrer vi til at bruge murstensformene med så meget kreativitet som muligt, og du har måske tænkt, at træformene skal bruges til at plante udendørs blomster eller til at lave en udendørs dekoration til fordøren. Det eneste du dog skal være opmærksom på i det tilfælde er, at formene er modtagelige overfor vind og vejr. Da de er produceret af træ vil fugt få træet til at udvide sig, mens tørt og solrigt vejr vil få træet til at trække sig sammen. Over tid kan det medføre at træet vil slå revner. Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på formenes placering udenfor. Hvis de bliver placeret et særligt fugtigt sted, vil det være sandsynligt, at træet med tiden vil begynde at rådne.